17 Ağustos 2011 Çarşamba

Ne Okuyorum - 5 ve 6

Okuduğum kitaplar hakkındaki paylaşımlarım bir dağ görünümüne erişmeden, onlar hakkındaki yorumlarımı yazsam hiç fena olmaz dedim ve oturdum bilgisayarımın başına... Hava her zamanki gibi çok sıcak. Sabah saatlerinde beni çileden çıkarmaya başladı bile!

Geçtiğimiz "Ne Okuyorum" yazısından bu yana iki kitap bitirdim. Şuan üçüncüsünü okumaktayım. Hatta onu da yarılamış bulunuyorum :) Bahsedeceğim iki kitap da tam çerezlik! Çerezlik dediysem az sayfa değil tabiki -bana göre-. Ancak okuması açısından insana zorluk çıkarmayacak türlerden.  Benden size, yaza özel, hafif kitapların tanıtımına doğru geçiş yapalım:

Ne Okuyorum - 5 : " Bir Yaz Gülüşü "

Yaz mevsiminde olunca insanın ister istemez eli, 'Yaz'ı anlatan kitaplara dokunuyor. İnsanın içini cıvıl cıvıl yapmasına yardımcı olmuyor da değil hani.

Uzun lafın kısası Arka Kapak :

Bir Yaz Gülüşü - Iris Johansen

Çok genç olmasına rağmen Zilah Dabala'nın acı ve üzüntü veren bir geçmişi vardır. Her sorunu tek başına halledebileceğine inanmaktadır. Bir terörist grup tarafından rehine olarak kaçırılmış olmasına rağmen yardım almadan kurtulabileceğini düşünmektedir… Ama Daniel onu kurtarmaya kararlıdır. Kaçışları, ikisinin de daha önce bilmediği duyguları ateşler.
Daniel Seifert dünya çapında yüksek riskli koruma görevleri yaparak hayatını tehlike ile iç içe yaşamaktadır. Ama bu sefer kurtarması gereken genç kadının fotoğrafına bakarken kader oyununu oynamaya başlamıştır. Kadının sıcak gülümsemesi, hayatı boyunca aradığı şeyi bulduğu hissini vermektedir.
Fakat Daniel, Zilah'ın geçmişteki trajik sırrını öğrendiğinde, onu sonsuza dek kaybetmekten korkar. Ölümü birçok kez alt etmiş, karşısına çıkan zorluklarla başa çıkabilmiştir ama genç bir kadına aşkın iyileştirici gücünü öğretmeyi becerebilecek midir?
Yazar : Iris Johansen
Yayınevi : Martı Yayıncılık
Sayfa Sayısı : 246

Kitabın içeriğinde okuduğunuz gibi yoğun bir aksiyon, savaş, patırtı, gürültü söz konusu değil. Teröristler tarafından rehin alınan Zilah adlı 21 yaşındaki genç bir kızın, muhteşem organize sonucunda Daniel tarafından kurtarılması ve gelişen diğer olaylar anlatılıyor.

Karakter tahlili yapacak olursam : Daniel güçlü, kararlı, pek yakışıklı olmayan; ancak nedeni bilinmeyen bir çekiciliğe sahip, kimi zaman oldukça kaba olabilen bir adam. Zilah ise henüz hayatının baharında olması gerekirken acı tecrübeler yaşamış, geçmişinde yaşadığı olayların kirini üzerinden atmaya çabalayan bir genç kız...

Sonuç olarak Daniel ve Zilah arasındaki ani çekim gücü ve bunun getirdiği sonuçlar... Olumlu ya da olumsuz sonuçlar gibi kitap hakkında detay verici bilgilerden sakınıyorum. Yaz aylarında ağır yemeklerin midemize oturmasını istemediğimiz gibi, konusu ağır kitapların da akıl sisteminizi çökertmesini istemiyorsanız tam sizlik derim.


Ne Okuyorum - 6 : " Yıllar Sonra "


 
Yıllar Sonra - Sandra Brown

Elliden fazla romanıyla New York Times'ın en çok satan romanları listesine giren Sandra Brown, milyonlarca okuyucusunu, romanlarında konu ettiği kaderin güzel cilveleri ve karizmatik aşklarla, eserlerine bağlamaktadır. Bu klasik hikayede, romanın kahramanı olan kadın yıllarca platonik aşkla sevdiği adamla yıllar sonra hiç beklemediği bir anda karşılaşır ve sonunda kavuşacağı mutluluk şansını hayatını mahvedecek bir sırrı söyleyerek elinden kaçırmak zorunda kalır...

 
Yazar : Sandra Brown
Yayınevi : İlyada Yayıncılık
Sayfa Sayısı : 245

O sırrın ne olduğunu benim söylememi istemezsiniz değil mi? :) Aslına bakarsanız hemen söyleyebilirim. Kitapta da birkaç sayfa sonunda bunun ne olduğunu öğrenmiş olacaksınız. Ancak ben yine kuralı bozmak istemiyorum ve sizin merakınıza bırakıyorum... Kitap biraz pembe dizi tadında. Olay örgüsünün nereye varabileceğini hemen tahmin edebiliyorsunuz. Sizi bu konuda zorlamıyor.

Bu kitapları tercih etmemdeki sebep, "New York Times Bestseller"ı olmasından ötürüydü. Ancak her iki kitap için şunları söyleyebilirim: İnsana hiçbir katkıda bulunmuyor. Bizim toplumumuza göre fazla olan bazı değerler oldukça açık bir dille tasvir edilmiş. Hatta bu kitaplara belirli bir yaş sınırının dahil edilmesi gerektiğini bile düşünüyorum! Bir diğer olumsuz tarafı ise şöyle; özellikle ilk kitapta yazım hataları oldukça fazlaydı. Bazen sinir bozucu hale bile getirebiliyor insanı. Neyse ki sahip olduğumuz güzel Türkçemizle bu sorunu tek başımıza çözümleyebiliyoruz :)
Bu kadar olumsuzluk tek bir kitapta toplanabilir mi diyenleriniz olabilir. E tabii haklılar. Ancak sizlere olumlu taraflarını söyleyip, yazımı pozitif bir şekilde sonlandırmayı planlıyorum...
Dediğim gibi; konu açısından çok ilginç kitaplar olduğunu söyleyemem. Ancak güzel bir şekilde kurgulanmış ve okuması kolay, akıcı kitaplar...

Lafı daha fazla uzatmıyorum ve tercih edenleri kitaplarıyla baş başa bırakıyorum :)

Keyifli okumalar...


11 yorum:

AslıASLI dedi ki...

İkisinide okumadım fakat dedigin gibi, tam yazlık, hemen okunuveren kitaplara benziyor. Bazen insan böyle kitaplarda istiyor..

Bugün kitapçıma gidicem, almak istedigim bir iki kitap vardı. Bu kitaplarıda bulursam bir bakayım :)

AslıASLI dedi ki...

Kitap ve o güzelim kahve görüntüsü, nasıl güzel dimi :) yazmadan edemedim :)

Anindayorum.com (Abraham) dedi ki...

En kısa zamanda okumam gerektirecek kadar güzele benziyor (=
bndende sana bir tavsiye sitene baktım ama göremedim erdaldemirkıran ın sadece başbakan okusun adlı eserini okumanı tavsiye ederim zaten o kitabı okuyunca bütün kitaplarını okursun hepsinide okuyunca ne zaman yenisi cıkacak diyecegine adım gibi eminim okadar güzel yani saygılarımla anindayorum...

Lolit@ dedi ki...

@Aslı : Aslına bakarsan benim de hiç dikkatimi çekmeyen, daha önce ismini duymadığım kitaplardı. Taa ki rafta görene kadar :)

Kahveye özellikle de Türk Kahvesine bayılıyorum! O kokusu yok mu o kokusu :))

Lolit@ dedi ki...

@ ibrahim Hamurcu : Kitap zevkleri kişiden kişiye değişir. O yüzden mutlaka okunmalı diye bir şey diyemiyorum kitaplarda. Sadece kendi görüşlerimi beyan ediyorum. Hafif bir kitapsa tercihin okuyabilirsin.

α.к.α.т.я.i.є.ℓ dedi ki...

Bir yaz gülüşünü yakşaık 2 hafta önce bitirdim. Güzel kitaptı belkide ama cüretkar bölümlerinin fazla olması rahatsız ediciydi. Keyifimi kaçırdı. Ayrıca insanın aşkını bu kadar kolay itiraf edebilmesi abartı olmş gibiydi...

Lolit@ dedi ki...

▬|α.к.α.т.я.ι.є.ℓ|▬ Çok doğru söylüyorsun! Aşırıya kaçırmışlar artık. Dediğin gibi beni de rahatsız etti. Başladığım kitabı bitirmek adına o bölümleri atlayarak okumaya çalıştım diyebilirim. İlk görüşte aşk tarzı bir şey olsa gerek? :)

Yorumların için çok teşekkürler ;)

Mia Wallace dedi ki...

2. kitabı merak ettimm romandik komedi havası var ne güzel :)

Lolit@ dedi ki...

@ Mia Wallace : Canımmm hoşgeldin!! Tatil maceralarını okumayı dört gözle bekliyorum :)

Bu yaz, içim dışım romantik kitapla doldu. Elime geçen tüm kitapların hepsinin de -romantik-aşk kitabı olma olasılığı sence kaçtır? %100'lük bir sonuçla karşılaştım da nerede hata yaptım bulamadım :-/

bırtutamkekik dedi ki...

merhabalar:)
sayfanızı tesadüfen keşfettim...
uzun uzun gezdim,fakat çıkamadım bir türlü:)
seve seve takibe aldım sizi...
bende beklerim sayfama...
gönül dolusu sevgilerimle...

Lolit@ dedi ki...

@birtutamkekik: Merhaba! Çok teşekkür ediyorum güzel yorumlarınız için. Şimdilik yüzeysel bir inceleme oldu sayfanızı. Fakat zaman bulunca detaylı bir şekilde inceleyeceğim. İyi haftasonları ;)