7 Eylül 2011 Çarşamba

Saç Bakım Ürünlerim

Herkese merhaba!


Geçen postumun Türkçe çevirisini istek üzerine yazmaya karar verdim J İşin tuhaf tarafı İngilizceden Türkçeye çeviri yaparken bu kadar zorlanacağımı düşünmüyordum J Neyse artık, bu yola baş koyduk, geri dönmek olmaz :)

Sabahları güneş ışığı beni acayip öldürüyor. Gözlerini açmak için çaba harcadığını söyleyeceksiniz muhtemelen. Çarşamba günleri biraz şaşırtıcı oluyor, sizce de öyle değil mi?

Bugün muhteşem moddayım ve Saç Bakım Ürünlerimi yazmaya karar verdim.

Bugün dünyada saç bakımı için birçok harika marka var. Ama asıl soru “ Hangi ürünleri kullanmalıyız?”. Saç sağlığımı koruma konusunda biraz takıntılı olduğumu söyleyebilirim. Çünkü son birkaç aydır çok fazla saçım dökülüyor. Belki, aşırı stresten? Bilmiyorum…Doktora gittim ve bazı testler yaptılar. Sonuç = HİÇBİR ŞEY. Her neyse! Vitaminlere ve Biotin alımına – E vitamini– inanan birisiyim. Böylece güçlü saçlara, cilde ve tırnaklara sahip olabilirsiniz. En önemli şey ise, çok fazla su içmek! Su, sağlıklı cilt ve tırnaklara sahip olmanızı sağlayacaktır. ( Genel olarak tüm vücudunuza ) Kendimi su içme konusunda çok zorluyorum. Ama kışın, çok fazla su içemiyorum ve bu beni üzüyor. Sadece yazları yeteri miktarda su tüketebiliyorum. Yazı çoook seviyorum. Sanırım bu cümleyi bir çok kez kurdum, huh? :)

Tamam, şimdi sıra geldi kullandığım ürünler hakkında konuşmaya :




( 1 ) Klorane – Kininİçeren Saç Dökülmesine Karşı Canlandırıcı Bakım Şampuanı :

Tüm Klorane bitkileri çok iyi bilinen etkileri ve mükemmel toleransları nedeniyle seçilmişlerdir. Klorane Phytofiliere adı verilen gerçekten çok sıkı / titiz kural ve normlara göre yetiştirerek hasat edilirler. İlaç endüstrisinde kullanılan bilimsel prosedürlerin tamamı uygulanarak, bu ekstreler aktif içerikler kadar damıtılırlar. Bu da etkinliğin daha da artmasını sağlamaktadır.

Klorane Kinin içeren bakım şampuanı, içeriğindeki B vitamini kompleksleriyle saç yapısının güçlenmesine ve saçın uzamasını hızlandırmaya yardımcı olur. Saçın kolay şekil almasını ve eski sağlığına kavuşmasına yardımcı olur.

Düşüncelerim : Bu şampuanı eczaneden almıştım. Oradaki beye saç dökülmesi hakkındaki problemlerimi söyledim ve benden bu ürünü kullanmamı istedi. Avene markasının çıkarmış olduğu bir şampuanmış. Ama saç dökülmeme pek yardımcı olduğunu söyleyemem. Belki de düzenli olarak kullanmadığım içindir. Yaz mevsiminde olduğumuz için hemen hemen her gün saçlarımı yıkamak durumunda kalıyorum. Saçlarımı yıkadığımda saç tellerim tabir-i caizse gıcır gıcır oluyor :) Biraz kurutuyor sanki. Yazın her gün yıkanan saçlar ve güneşin etkisiyle zaten kuruyan saçlarıma pek iyi gelmedi. O yüzden saçlarımı yıkadıktan sonra saç diplerime masaj yaparak uygulayıp, biraz beklettikten sonra yıkıyorum. Buarada kokusu da pek hoş :)

Fiyatı : 30-40 TL arası
Nereden Aldım/Alabilirim? : Büyük eczaneler



( 2 ) Kerastase Specifique Bain Prevention GL ( Yeşil Renkli ) / ( Saç Dökülmesine Karşı Şampuan – Seyrelmekte Olan Saçlar İçin ) :


İnce telli saçlar için dökülme önleyici şampuan olarak da biliniyor.

Kullanma Talimatı : 1-Islak saça uygulayın. 2- Saç derisine masaj yapın. 3- Durulayın.

Düşüncelerim : Ablam bu şampuanı kullanıyordu. Bir baktım, daha sonra benim için de gitmiş,almış. Çok sevindim J Bende yeni bir ürün aldığım zaman hemen deneme isteği olduğu için bir kere kullandım. Kokusu muhteşem! Saçlarınızı pamuk gibi yapıyor. Ancak 250 ml olduğu için yazın kullanmayı pek düşünmüyorum. Kış mevsimine bir girelim, bir de şu elimdeki diğer şampuanları bitireyim hemen kullanmaya başlayacağım.

Kuaförlerden Kerastase Saç Bakım Ürünlerine ulaşabilirsiniz. Bu kullandığım şampuan 40 TL ye kuaförlerde satılıyor. Almak isteyenler kuaförlerine doğru yola koyulmaya başlamışlardır ;-P

Fiyatı : 40 TL
Nereden Aldım/Alabilirim? : Kuaförler

  

( 3 ) Kerastase Stimuliste ( 125 ml ):


Kullanım Şekli - Düşüncelerim : Bu ürün, saç dökülmesine karşı enerji veren günlük bakım spreyi. Saçımı yıkadıktan sonra, suyunu iyice sıkıyorum ve kurutma aşamasına geçiş yapıyorum. Daha sonra saç diplerine gelmesine dikkat ederek belirli noktalara sıkıyorum. Zaten sıktığınız noktalardan yavaş yavaşaşağıya doğru aktığını hissediyorsunuz. Bu durumda hemen saç diplerime masaj yaparak, emmesine yardımcı oluyorum.

Fiyatı : 100 TL
Nereden Aldım/Alabilirim? : Kuaför

  

( 4 ) Toni & Guy Rapid Response Leave-In Conditioner :

Yoğun formüllü bu maske, saçınıza ekstra bir nem sağlar. Saçta gerçekleşen kırılma, çatallanma ve düğümlenme gibi olumsuzlukların önüne geçerek, saç bakımının ana hatlarını yansıtan eşsiz bir üründür. Güçlü, pürüzsüz, yumuşak dokunuşlu ve esnek saçlar yaratmak artık elinizde...

Kullanım Şekli - Düşüncelerim : Islak ya da nemli saça uygulanıyor. Ancak ben saçlarımı iyice duruladıktan sonra ıslak saça uyguluyorum ve kurutma işlemine geçiyorum. Kesinlikle durulama yapılmıyor. Çok az bir miktar kullanmak yeterli oluyor. Böylece uzun bir süre kullanabiliyorsunuz. Bereketli bir ürün kendileri :)


Toni & Guy'ın kullandığım ilk ürünü. Bir ara şampuanını da denemeyi düşünüyorum. Aranızda deneyenleriniz varsa yorumlarınızı beklerim ;)

Fiyatı : 30-40 TL arası
Nereden Aldım/Alabilirim? : Watsons




Not: Türkçe çevirisi olsun dedik, çevirinin üzerine çıktık. Ama olsun, Türkçe ifade ederken daha fazla bilgi vermiş oldum size ;)


11 yorum:

Mia Wallace dedi ki...

kerestane'yi çok duymuştum ama gerçekten işe yarıyormuş demek ki :)

Lolit@ dedi ki...

Eylül başında tamamen kullanmaya başladım. İşe yarıyor gibi görünüyor ;)

Yalnız spreyinin dökülmeye karşı pek yararını göremedim ben. Kişiye göre değişir belki..

DOREMİ dedi ki...

ne güzel öneriler..saç problemi olanlara..:))

AslıASLI dedi ki...

Açıklama için tskler :) genelde sonbahara girdigimizde saçlarım dökülmeye başlar, ayrıca çok su içerim ben, abartırım hatta.

Kerastase ürünlerini kardeşim kullanıyor ve sanırım memnun şimdilik. Tümüyle bitirdiginde bir daha yazar ve tam sonucu bildirirsen sevinirim senoritam :)

deeptone dedi ki...

mimin var bende.

ne okuyorum postlarına devam et.
en azından benim için.
:)

AslıASLI dedi ki...

Bende de bir mimin var :) eger kabul edersen sevinirim :)

Lolit@ dedi ki...

@crazywomanrosemary: Beğenmenize sevindim. Yardımcı olabiliyorsam benden mutlusu yok :)

@Aslı : Rica ederim, ne demek. Biraz araya zaman girdi ama spnunda yazdım :)

Tabii ürünleri bitirince de paylaşırım ;) Ayrıca kardeşinin yorumlarını da dinlemek isterdim.

Lolit@ dedi ki...

@deeptone : Yapmış olduğum ankete pek ilgi olmadı :/ Ancak fırsatım olunca yazacağım. Şuanda yazmadığım bir kitap var. Son kitabı da bir türlü bitiremedim. Bir isteksizlik var üzerimde...

Buaralar Mim'leniyorum ve bu çok hoşuma gidiyor :)) Yazmam gerekenler çoğaldı. Bir an evvel el atsam fena olmayacak ;)

@Aslı : Tabii ki, seve seve kabul ederim. Hemen sayfana ışınlanıyorum :)

deeptone dedi ki...

olsun olur bazen.
:)

Grace Happy dedi ki...

Bu güzel paylasımın ıcın cok tesekkur ederız ıyı bır kaynak oldu


Blogumdakı cekılıse beklerım canım

http://waysofgrace.blogspot.com/

Lolit@ dedi ki...

@ Grace : Teşekkür ederim güzel yorumun için :) Aklına takılan başka sorular olursa yanıtlayabilirim ;)

Süper bir çekiliş olmuş, inceledim !