19 Temmuz 2011 Salı

Valizler Hazırlansın ve Tatil Başlasın !

Hararetli bir Salı günü! Havalar iyice ısındı. İçimizi sıkıntı, alnımızı ter bastı. Aman aman, uzak dursun üzerimizdeki sıkıntılar. Hemen bir kenara atalım onları ;) Çay için derler, hararetinize iyi gelir derler ama nafile! En azından benim açımdan. Hiçbir zaman hararetimi aldığını görmedim. Aksine, ortamın sıcaklığıyla birlikte vücut sıcaklığım maksimum derecelere ulaşıyor. Buz gibi içecekler varken ne çayıymış canım :)

En heyecanlı ve eğlenceli hazırlıklardan biri de tatil valizi hazırlamak olsa gerek...Bu yazımı tatile çıkmadan önce sizlerle paylaşmayı planlıyordum. Ancak bulunduğum ortamda internet bulamayınca ve de günlerim oldukça yoğun geçtiğinden yazamamıştım. Henüz yaz mevsimi bitmedi. O yüzden, yeni tatilcilere kolaylık sağlayabilmek adına yanınıza almanız gerekenlerin listesini çıkaracağım. Bir nebze de olsun yardımcı olabilirsem değmeyin keyfime:)  Tatil mekanında "Hay Allah, telefonumun şarj aletini evde unutmuşum." tarzındaki cümleler kurmanızı, sızlanmanızı engelleyebilmek için listeyi hemen yapmaya başlayalım. Haydi bakalım, defter ve kalemleri hazırladıysak yazmaya başlıyoruz :

- Kimliklerimizi asla unutmuyoruz.(Nüfus cüzdanı )

- Konaklayacak olduğunuz yerin adresi ve telefon numaraları ( Yolculuk sırasında bir aksilik olması halinde oteldekileri haberdar etmek vs. için )

- Kredi Kartı/Kartları ( Bazen evdeki hesap çarşıya uymayabilir. Bu durumda kartlarınız yardımınıza severek koşacaktır.)

- Cep Telefonunun Şarj Aleti , USB Kablosu, Kulaklığı ( Herhalde su gibi en büyük ihtiyaçların başında geliyor kendileri. Telefonunuzu alıp, şarj aletinizi unuttunuz mu tatilinizin zehir olma ihtimali % 90 ' larda )

- Fotoğraf Makinesi ve Şarj Aleti ( Anı ölümsüzleştirmek için ve yıllar sonra resimlere bakıp, tekrar o anı yaşamak isteyenler için vazgeçilmez. )

- Laptop ve Şarj Aleti ( Tatilinizin uzunluğuna bağlı olarak yanınıza almak isteyenleriniz olabilir veyahut işle ilgili acil olarak göndermeniz gereken mail olabilir ve laptopunuzu yanınıza aldığınıza şükretmeye başlayabilirsiniz. )

İlaçlar ( Ağrı kesici, yanık kremi, vitaminler ), Yara Bandı ( Ayakkabılarınızın ayaklarınızı yara bere içinde bırakmasını önlemek adına işe yarabilir mesela. )

- Kıyafetler, Plaj terliği vs. ( Bu kısım sizin tercihlerinize kaldığından yorum yapmıyorum.)

- Hırka/Ceket ( Gündüz sizi yakan güneş, akşam dağların arasında kaybolduğunda yerini rüzgara bırakabilir. Sadece tedbir amaçlı valizde bulunsa iyi olur.)

- Takılar ( Biz bayanlar olarak vazgeçilmezdir. Gözlerimiz kamaşır adeta.Mutlaka alınması gerekir.)

- Bikini/Mayo, Pareo, Plaj Havlusu, Plaj Çantası vs. ( Bunları unuttunuz mu tatili unutun! Şaka şaka... En kötü ihtimal soluğu bikini-mayo satan yerlerde alırsınız ve çantaya hoopp bir tane atarsınız.)

- Çanta ( Gece dışarı çıkarken ya da gündüz etrafı dolaşırken yanınızda telefonunuzu ve paranızı muhafaza etmeniz için küçük bir çanta bulundurmanız uygun olur. )

- Saç Kurutma Makinesi, Saç Maşası, Saç Düzleştiricisi, Saç Spreyi vs. ( Bu maddemiz yine bayanlara yönelik oldu farkındayım. Hemen telaşlanmayın beyler ve diğer maddeyi okumaya başlayın.)

- Tıraş Takımı ( Tıraş kremi-losyonu, tıraş bıçağı, fırçası ya da tıraş makinesi )

- Islak ve kuru mendiller ( Şimdi yanımda götürmek istemiyorum derseniz, bulunduğunuz yerdeki marketlerden de temin edebilirsiniz. Eğer çok lüks bir otelde konaklamayacaksanız, hijyen açısından yanınızda bulundurmanızda çok fazla yararını görürsünüz.)

- Cilt ürünleri (El ve Yüz kremi, Yüz temizleme jelleri - köpükleri) Bu tür malzemeleri bir poşet içerisinde taşımanızda fayda var. Böylece valizinizi açtığınızda her tarafa bulaşmış ürünlerinizi temizlemekle vakit kaybetmezsiniz.)

- Güneş Yağı, Güneş Sütü, Güneş Sonrası Krem ( Ben çok fazla bronzlaşmak istemiyorum diyorsanız yüksek faktörlü ürünleri alın.)

-  Şampuan ( Kuru saçlar için olan tercihimdir. Böylece güneşten ve tuzlu suyun etkisiyle kuruyan saçlarınızı koruyabilirsiniz. Bir de çok yer kaplamaması adına küçük boyları tercih etmeniz iyi olur. Sonra eşyaları tıkıştırmak için saçınızı başınızı yolma eğiliminiz yüksektir. Hatta ve hatta bazı mağazalarda bunlar için küçük şişeler satılıyor. Onlardan birkaç tane almanız hayat kurtarıcı olabilir. Nerede bulabilirim? : MUJI  - Sol tarafta "Seyahat" yazan kısmın kapısını çalın.)

- Saç Tokaları, Saç Fırçası, Tarak

- Oje ( Genellikle açık renk tercihimdir. Yoksa her gün ojenizi yenilemek zorunda kalırsınız. İyisi mi; bir adet beyaz ve bir adet kırmızı oje yeterli olacaktır.) , Törpü, Aseton, Pamuk

- Parfüm ( Tabiki duşumuzu aldıktan sonra kullanıyoruz değil mi? Eğer ben, güneş yağı ve parfüm kokusunun karışımını merak ediyorum diyorsanız, buyrun, denemesi bedava )

- Güneş ve Numaralı gözlükler , Lens kullananlar için Lens Kutusu ve Solüsyonu

- Kitaplar ( Yaz tatilinde 10 kitap okuyacağım diye hevesle alınan kitaplar, yaz tatili dönüşünde yalnızca iki tanesi bitmiş ve cillop gibi kitaplar sizinle gidip gelmiştir. )

- Not defteri - Kağıtları, Kalem

- Oyun Kartları, Tavla, 'Tabu, Scrabble, Monopoly' gibi oyunlar ( 'Sen de amma abarttın.' diyebilirsiniz. Ancak uzun süreli tatillerde inanın ki çok işe yarıyor. Her gün deniz olmaz ki ama değil mi? :) )

- Minik Dikiş Seti ( Kıyafetinizde oluşabilecek bilimum sökükleri sihirli dokunuşlarınızla yok edebilirsiniz.)

- Katlanabilen Bir El Çantası ( 'Sen cidden abarttın olayı!' der gibisiniz? Belki kulağa saçma gelebilir ama tatil dönüşü tebessümle yanıma uğrayabilirsiniz, beklerim ;-P Genellikle tatile giderken bavullar gayet düzenli olur; ama dönüşte içine sığmak bir türlü mümkün olmaz nedense! )

Her nereye giderseniz gidin; bu tatil köyü de olabilir ya da arkadaşınızın yazlığı da. Sonuçta yanımıza alacak olduklarımız hiç değişmeyecek ;)

Herkese bol eğlenceli, heyecanlı, maceralı ve keyif dolu tatiller diliyorum...!





10 yorum:

Ezginin Günlüğü dedi ki...

Bende tam tatile çıkcam çok çok iyi oldu bu post :) Teşekkürler canımmm :*)

Lolit@ dedi ki...

@ Ezginin Günlüğü : Öyle mi?? Tam denk gelmiş yani :) Çok sevindimmm canım! Keyif dolu tatiller diliyorum sana xoxo

Erdi Karadeniz dedi ki...

Arkadaşa sormuştum: "Ya tatile gitcez ya neler almak lazım yanımıza?" diye :)

Bu yazı bi hayli işe yarar :d

Lolit@ dedi ki...

@ Erdi Karadeniz : Aman dikkat et, aralarında bayanlara özel ürünler de var. Sonra otel odasında valizini açtığında içinden oje,aseton gibi şeyler çıkmasın sonra, açıklaması zor olur ;-P

İşe yarayacağına sevindim ;)

AslıASLI dedi ki...

Şöyle bir baktımda ne çok şey alıyoruz yanımıza dimi :) sanki göç eder dimi. Her sene yaşıyoruz bunu ve yine her seferinde diyorumki, bu kez fazla bişey almıcam :) Aslında istedigim küçücük bi çantayla tatile gitmek ama olmuyo :)

Erdi Karadeniz dedi ki...

@Senorita: Hahah yok artık o kadar değil :D :D

Lolit@ dedi ki...

@ Aslı : Kesinlikle katılıyorum! Çok güzel ifade etmişsin; göç eder gibi...Gerçekten de öyle, ne bulduysak koyuyoruz valize. Şu lazım olur, bu lazım diye diye bir iki valize çıkabiliyor.

Hahah :)) Küçük bir valizle tatile çıkabilmeyi ben de çok arzuluyorum! Dikkat ediyorum da bizim Türk toplumunda gelenek gibi bir şey bu. Yabancıların hiçbirinde böyle bir şeyle karşılaşmadım, tabii ufak istisnalar dışında.

tubitos dedi ki...

iyi tatiller iyi eğlencelerr =)

Lolit@ dedi ki...

Çok teşekkür ederim Tubitos ;)

Lolit@ dedi ki...

@ Mery : Aww thank you so much!